1,2,3... Malunya !!!




Assalamualaikum...

hoho... tengok tajuk tu mesti tertanya-tanya apa bende la yang memalukan sangat tu.. 

Sebenarnya nak mengimbau kenangan lama ni.. ( ceh.. ayat tak boleh blah..)

Tadi tengah sembang dengan my lovely mom and tiba-tiba terkeluar cerita yang lawak terjadi masa aku sekolah rendah dulu.. You know what??? my mom gelak tak henti-henti dengar crita aku ni..

ok.. cukup dengan muqadimah tu.. so, jom dengar cerita ni.. serius aku malu gila dan akan gelak sorang-sorang bila teringat balik...

1. Pengalaman memalukan jatuh depan orang ramai..

Time tu nak ambil hadiah untuk anugerah kecemerlangan dekat sekolah.. biasa le bila dah nervous gila-gila.. tambahan pula dapat 6A. Kena naik dulu pastu baru budak 5A, 4A dan seterusnya.

So, nevous punya pasal, jalan pun dah tak betul, Dan.... *gedebuk.. jatuh depan semua orang.. haha...

tak boleh digambarkan perasaan time tu.. malu yang amat...

and you know what?? my sir said: eh.. kau mabuk ke ape??? 

hahaha.. gila.. sampaikan sir aku tu gelak kat aku.. memang lepas tu jalan kena kontrol la kan.. 

2. tak sedar pakai selipar masa nak pi sekolah..

Aku dulu nak pi sekolah kena kayuh basikal.. sekolah dekat ja.. dalam kampung...

So, time tu aku darjah 6. So, akak aku dah masuk asrama. Aku kena la kayuh basikal sorang2 pi sekolah.. ok, aku mengaku, takut juga pi sekolah sorang-sorang tambah kena lalu depan rumah yang ada pokok buluh yang aku kategorikan sebagai rumah berhantu.. hohoho...

ok, sambung balik... Masa keluar rumah tu aku tak perasan yang aku pakai kasut selipar.. and masa dh separuh jalan aku kayuh basikal baru aku sedar yang aku pakai selipar.. haha..

Dah la berhenti depan "rumah hantu" tu.. huhuhu.. scary oi... so... patah balik pi rumah and tukar kasut tanpa disedari oleh mak aku.. haha.. takut satgi kena gelak...

Then, aku pun kayuh dengan lajunya mengalahkan mat rempit haha.. sebab takut lewat nak ke sekolah.. nasib baik sempat sampai sekolah...

3. Rantai basikal terputus depan "rumah hantu"

ok.. ni cerita lawak plus seram.. haha..

time tu tengah kayuh basikal nak balik rumah dan lalu depan rumah tu...

time tu angin tiba-tiba kuat dan basikal aku jadi pelahan.. (ni teori fizik.. haha..)

so, dengan sekuat hati aku kayuh then... rantai basikal terputus... huhu.. depan "rumah hantu" tu plak dah.. haish... 

dengan takut pnya pasal so, aku terpaksa tolak basikal aku ngan kaki dan cepat-cepat blah sebelum ada orang perasan.. huhu...

and.. now,  "rumah hantu tu pun dah tak ade.. dah kena roboh... so, dah tak takut jalan depan rumah tu...

Bila aku teringat kisah aku di zaman kanak-kanak.. automatik aku akan tergelak sorang-sorang sebab banyak kisah yang lucu dan kadang-kadang ada kisah yang menyedihkan hati aku...

So, for those yang baca cerita ni.. I really thanks to you for spending your time here... terima kasih.. thank you... kamsahamnida.. 

bye2...


MAAF PENGGUNAAN KATA "AKU" UNTUK BLOGGER YANG LEBIH DEWASA DARI SAYA YE..



No comments :

Post a Comment

please be nice here and I will be nice to you..