dapat interview untuk asasi UM


Assalamualaikum..

wah.. sapa tak kenal kan.. Universiti ulung di Malaysia.. Universiti Malaya..

Miss memang teringin sangat nak sambung study dekat Universiti ni tau..

So, waktu buat pilihan UPU Miss letak UM sebagai pilihan pertama..

and guess what.. hari selasa 15/4 minggu ni la kan.. Miss check dekat laman web ni..


Alhamdulillah.. akhirnya Miss berjaya ke interview tu..


tengok2 tarikh hari ahad ni la.. Ya Allah.. kecut perut semua ada.. dah la ni first time Miss kena interview..
well... mana pernah minta kerja ka pa sebelum ni.. memang langsung x dak experience psal interview..

automatik lepas tu tanya Mr. google psal interview UM ni.. so, tak la susah sangat sebab dalam group katanya.. tapi still I need to speak in english.. woah.. ni yang lemah ni.. Oral BI kat skolah pun hampeh.. 

tapi ni hanya interview.. tak menjaminkan Miss dapat ke tak masuk UM.. but I really want to study at there.. even some people tell me that study at UM was very challenging..


p/s: doakan Miss dapat buat interview tu ye.. nervous sangat-sangat ni.. makan pun tak lalu sekarang ni.. huhu..  nnti Miss update psal pengalaman interview tu kat blog ye..


12 comments :

  1. sama...... saya pun dapat interview UM jugak padahal letak pilihan ketiga. saya apply sains hayat. confirm ke dalam BI? Ahhhhhhhhh TT^TT

    ReplyDelete
  2. Aisya: mostly interview mmg kena speaking.. tp klau diorang tnya dalam BM just jwab in BM juga la..

    ReplyDelete
  3. congrats miss! sy pon kene pi interview ahad ni..tapi uitm lahh,,hehe..
    goodluck!

    ReplyDelete
  4. eh, nak tanya.. masa awak check result temu duga ni ada tak paparan "sila tekan ya atau tidak untuk pengesahan kehadiran" saya lupa nak tekan benda tu, last2 dah due date :-(

    ReplyDelete
  5. wow.. congratulation.. alhamdulillah dapat..
    good luck interview ni :D

    Btw UM mmg cantik.. I like UM (jelesnye... TT^TT) hehe..

    ReplyDelete
  6. Wahhhhhhhhhhh, Goodluck kak! saya nak sambung belajar kat UTP. Tapi lambat lagi. heheheeh :D goodluck! ^^

    ReplyDelete
  7. Aisya : masa saya check tu memang kena confirm untuk hadir ke tak.. kalau tak confirm tu saya tau tau la pula jadi apa sebab ada due date..
    intan: oh.. good luck for you too..
    Junkyo : thanks..
    amer : in sya Allah.. belajar rajin2 tau..

    ReplyDelete
  8. dah dapat ke? saya belum check lagi. tak tahu pula. anyway,congrats & goodluck ^^

    ReplyDelete
  9. Tashira Sha : dah kluar dh tarikh temuduga tu.. better check cepat sebab kena confirm dulu sama ada nak pi ke x interview tu..

    ReplyDelete
  10. tarikh interview :

    (1) Pre-University Programmes
    19th - 21th April 2014 (Saturday – Monday)

    (2) First Degree Programmes
    23 th -29 th May 2014 (Friday – Thursday)

    ReplyDelete

please be nice here and I will be nice to you..