disappointed


Assalamualaikum..

lama tak update blog.. hah... Miss hilang??

haha.. tak la.. tak de sapa pun nak culik Miss.. bukannya orang kaya pun... nak kata cantik.. lagi lah tidak.. 

Hope dijauhkan dari manusia-manusia yang sentiasa mengambil kesempatan ke atas diri kita.. Aamiin...
Miss pun sibuk juga dengan pengurusan UPU.. now dah tamat permohonan.. tunggu keputusan je sekarang ni..

Recently.. Miss sibuk dengan Simple Segment di page Miss... banyak betul na orang join..

nak tahu dengan lebih lanjut???  rajin-rajin la like page Miss.. senang sikit nak up-to-date dekat page tu..

klik sini untuk ke page Miss di FB
MISS 1826's BLOG

sebenarnya a little bit kecewa sikit dengan sikap para peserta yang join.. of course diorang follow syarat yg ditetapkan.. tapi ada juga yang tak follow.. Miss dapat trace k...

tapi.. ada yang terlebih emosi bila tak menang.. putus asa sebab tak menang... Miss sedih sngat bila ada yg kata miss tak adil dan pilih kasih.. La tahzan... don't be sad.. 

Miss lakukan pemilihan pemenang menggunakan cabutan bertuah ja...

tulis nama atas kertas.. then cabut undi.. nama sapa yang atas kertas tu pemenangnya..

Miss nak nasihatkan disini... kalah menang adat pertandingan... If you are not the winner... please set inyour mind that you will become the winner next time.. 

dalam dunia ni kita ada dua pilihan.. menang atau kalah.. kalau semua orang menang.. tiada siapa la yang kalah... so, tak bolehlah macam tu.. mesti akan ada beberapa orang yang menang dan ada jugak yang akan kalah...

so, jangan berputus asa... itu adalah satu sikap yang negatif...

Miss pun tak selalu menang Giveaway, segment or anything else... tapi Miss tak pernah putus asa.. Miss anggap maybe rezeki Miss bukan disitu..

lagipun Miss lebih suka memberi dari menerima.. perasaan memberi tu lebih seronok tau dari menerima hadiah.. sebab tu kalau birthday kawan-kawan Miss, Miss selalu bagi hadiah.. sebab suka tengok wajah mereka yang gembira apabila menerima hadiah..

Rasa seronok sebab dapat gembirakan hati mereka... Miss pun turut happy..  


so.. apepun keputusannya.. Hope semua dapat terima dengan hati yang ikhlas dan terbuka..


 Pengumuman!!
lepasan SPM 2013.. boleh baca etnry ni untuk maklumat lanjut tentang course yang dipilih untuk UPU
SENARAI PROGRAM UNTUK LEPASAN SPM 2013 



No comments :

Post a Comment

please be nice here and I will be nice to you..