SENARAI PROGRAM PRA-UNIVERSITI IPTA & KOLEJ MATRIKULASI (ASASI/TAMHIDI/MATRIKULASI) LALUAN KE PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA


Assalamualaikum..

Malam ni nak updated pasal Program-program untuk lepasan SPM 2013..






*gambar diambil dari FB HALATUJU PENDIDIKAN SELEPAS SPM (klik gambar untuk lebih jelas..)


hah.. Miss tengok ramai sangat yang masih confuse tentang halatuju masing-masing.. Miss pun sama juga.. hehe..

So, Miss google la... then terjumpa link ni. Klik link tu kalau nak tahu dengan lebih lanjut.. *wink


Apa.. lagi.. Miss tengok la course yang Miss pilih untuk asasi tu boleh sambung ijazah dalam bidang apa kan..

Alhamdulillah.. Asasi yang Miss minta boleh sambung ijazah dalam bidang yang Miss minat sangat-sangat..

that's why, kalau tak tahu apa-apa.. kena la pandai menggunakan teknologi sekarang untuk cari maklumat..

Miss tengok dekat FB masih ramai yang tak tahu pasal halatuju masing-masing.. of course kalau malu bertanya sesat jalan..

tapi... bila dah tanya soalan yang sendiri boleh pi cari tu miss rasa macam diorang tak de effort untuk lakukan sendiri... Macam-macam link yang diminta... miss pun banyak juga yang tak tahu.. tapi still I can find the information for myself.. just google.. mr.google kan baik.. tanya je ape pun.. nanti mesti dia jawab..

So, SPM's leavers kat luar sana.. permohonan UPU tutup esok k.. so,, malam ni mana yang tak mohon atau  update lagi.. silalah berbuat demikian ye..

and for your information also.. tak payah kemaskini result SPM sebab result kita diorang akan contact trus kepada KPM.. so jangan risau kata yang UPU diorang x de kena kemaskini result ke ape.. sebab memang tak de pun..

Yang mana tak tahu lagi pasal asasi, diploma dan setaraf dengannya boleh klik Link dibawah dan baca..



thanks for reading...

2 comments :

  1. goodluck kak. in sya allah akk berjaya di dunia dan di akhirat :)

    ReplyDelete
  2. Anis Aisyah : amiin,,, thanks ye dik..

    ReplyDelete

please be nice here and I will be nice to you..