Jenis Makanan di Malaysia..


Amaran : entry bergambar yang akan membuatkan anda lapar.. haha.. bagi yang sedang berpuasa sunat diharap jangan baca.. nnt batal pula puasa... huhu..


Assalamualaikum,,

Seperti yang semua tahu Malaysia terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang dapat membuatkan para pelancong luar negara terpikat dengan rupa bentuk luaran dan rasanya yang sedap.. huhu.. (lapar pula dah)

So, disini Miss nak buat sedikit review tentang makanan yang sedap hanya terdapat di Malaysia.. omoo.. terliur beb..

  
nasi kandaq : a famous food in Penang.. 


Nasi lemak : dikenali nasi lemak sebab ada santan.. huhu.. Kalau nak tau restoran nasi lemak yang famous kat Malaysia boleh klik SINI


Laksa ( my mom kalau buat laksa boleh habis satu kawah.. haha.. sedap ooo )


rojak buah : buah-buahan yang dipotong dan divcampur dengan kuah rojak.. umph.. memang menjilat jari beb..


Char kuey teow (ok, yang ni memang favourite kakak Miss.. lama tak makan.. )


Roti canai 


Satay : ada satay ayam, daging, kijang dan banyak lagi..

dan kalau nak tau dengan lebih lanjut tentang makanan ni dan tempat yang famous dengan makanan ni boleh klik SINI.

Jom undi untuk Malaysia best Food Award dibawakan oleh Says Food Awards.
Dengan menggunakan OpenSnap App anda boleh membuat undian untuk makanan yang menjadi kegemaran anda.. boleh klik SINI untuk maklumat yang lebih lanjut.




2 comments :

  1. SEDAPNYA.. LAPAR PULAK RASA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tau x pe.. lapar tgk gambar kat atas tu..

      Delete

please be nice here and I will be nice to you..