Preparation to UM


Assalamualaikum..

sedar tak sedar lagi kurang dari seminggu ja lagi nak kena bertolak ke UM dah. Perjalanan yang memakan masa 6 jam lebih dari Penang nak ke KL.. huhu.

So, my family decided to go there on Friday and stay at my aunt's house. Then, saturday's morning baru nak pi daftar. Dapat kolej kediaman 12. Diorang kata kolej tu baru and dekat dengan PASUM.. hoho..

Penat wuuu nak prepare macam-macam benda dari atas sampai bawah..

benda yang dah settle:
- buat medical check up
- buat akaun bank Islam
- pack baju (1 bagasi kot. besaq plak tu)

yang tak settle lagi:
-beli barang - sabun pa smua
- makanan
- nak pi beli buku rujukan kat kak senior PASUM.. nasib ada kak senior tu senior Miss masa skolah menengah dulu..huhu..

Di sini Miss nak listkan serba sikit barang-barang yang perlu dibawa ke UM (asasi):

pakaian untuk lelaki:

-baju formal (kemeja) untuk ke kelas 
- seluar slack
- tie
- kasut bertutup

Pakaian untuk perempuan :

-baju kurung
-tudung
-kasut bertutup

kelengkapan lain:

-barang mandian (sabun, gosok gigi, syampu dan sewaktu dengannya)
- telekung (girls only, lelaki tak payah galak nak bawak)
- kasut selipar
- kasut sandal (nak pi outing ka makan ka pakai la..)
- tuala mandi
-cadar (bawak la lebih sikit, x kan nak pakai satu ja cadar kot.. huhu)
- Al-Quran dan Yassin bagi pelajar beragama Islam.
-makanan (biskut, milo dan sebagainya. Jangan la bawak maggi, tunjuk sikit kita pelajar yang smart.. x makan maggi. hoho.)

Rasanya tu ja la kot... Miss hanya listkan barang yang important saja disini.. yang lain pandai-pandai fikir nak bawak apa lagi..

Peringatan!!
-anda pergi ke UM untuk belajar selama setahun untuk asasi.. jadi tak perlu rasanya bawak barang macam nak pi dok sana selamanya..huhu... bawak agak-agak berpatutan sudah la...


So, rasanya lepas ni maybe jarang online dah. Tapi InsyaAllah dimana ada wifi disitu Miss akan online, haha. but limit juga la. Nak study lagi kan.. huhu.. 

p/s : kalau nampak banner hello kitty cute dekat blog Miss rajin-rajin la klik ye..  entah berapa lama nak ada benda tu.. mungkin sat ja kot.. kadang-kadang dia ada, then x dak plak..




1 comment :

  1. goodluck..adik husna pon bakal menjejakkan kakinya ke alam universiti jgak tak brapa hari lg..

    singgah dari blog syira lokman..:)

    ReplyDelete

please be nice here and I will be nice to you..