Catatan Matluthfi



Assalamualaikum..



First of all, nak tanya siapa dah baca buku ni?? Ok.. mesti ramai yang dah baca kan? Siap ulang 2, 3 kali dah kan. Sebab aku baru habis final sem and cuti dah start.. so I decided to start reading books.. hah siap buat koleksi buku nak baca lagi. InsyaAllah nak cari lagi la nanti buku. Baucer buku ada lagi RM100 uollss.. tak tau nak beli buku apa tapi buku FIXI best2 jugak. One of that books yang aku beli dan baca adalah buku PATUNG.. fuhh.  Best. Nanti aku review.

So hari ni nak review buku ni...

Serius best.. sape tak kenal Mat Luthfi kan.. one of the famous Vlogger dengan loghat utaqa dia yang pekat tu.. hehe.. aku faham apa yang dia cakap sebab aku pun orang utaqa.. Penang.. hohoho..

Buku ni mostly dia cerita pasal hidup dia. Lifestyle.. well.. study dekat oversea right. Ingat senang nak struggle.. but he can do it. Aku suka tengok video dia dekat youtube sebab banyak moral value yang aku boleh dapat.. 

Terselit jugak lawak yang bagi aku ada sense of humour sikit haha.. 



Humm.. nanti laki aku boleh la bawak pi oversea time winter eh time tengah mengandung.. bagi sejuk perut I ok.. haha.. 


Apa yang dia tulis kat twitter semua dia letak dalam buku ni.. (patut la aku tengok twitter dia kosong ja.. ada pun sikit ja tweet) habis kalau dia tak padam rugi la kan.. sapa nak beli buku dia. And I know that the story in his book is from his blog. (Sebab aku selalu stalk blog dia.. shhh.. haha.) Sebab best la baca crita dia. 



Boleh aku baca then gelak sorang-sorang dekat KPS (kompleks perdana siswa) semua usya pelik ja.. serius buku ni best and bagi aku sesuai untuk dibaca bagi setiap lapisan umur (kecuali bayi yang masih merangkak. Harap maklum) dan aku cadangkan korang bacalah di tempat yang tersembunyi bukan tempat awam sebab pasti korang akan gelak sorang-sorang nanti. Haha.



No comments :

Post a Comment

please be nice here and I will be nice to you..